Groninger Museum appDe Groninger Museum app is jouw persoonlijke museumgids voor je bezoek aan het Groninger Museum. Naast praktische informatie zoals openingstijden en adresgegevens geeft de app meer informatie over de kunst die in het museum hangt. Bekijk actuele en inspirerende audio- en videocontent en andere extra's, testjes, games, fun en facts. 

Rodin - Genius at Work
Muziek en verdiepende informatie over het leven en werk van Auguste Rodin krijgt u allemaal in tekst, beeld en geluid met de museumapp op uw mobiele telefoon. De inhoud van de Groninger Museum app wordt bij elke grote tentoonstelling automatisch geupdate. Download de app gratis in de App Store of Google Play.

Verdieping
Terwijl je langs een kunstwerk loopt, krijg je meteen extra informatie, en de mooiste afbeeldingen, audio en video op je smartphone of tablet. Zo kom je alles te weten over het bijzondere museumgebouw, de collectie en de afwisselende tentoonstellingen van het Groninger Museum. 


Installatie en tips voor in het museum
De Groninger Museum app is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Het Groninger Museum heeft een WiFi netwerk voor bezoekers, je kunt de app in het museum downloaden.

  • Heb je geen geschikt toestel? Dan kun je bij de informatiebalie in de benedenhal een iPod huren (€2,50)
    In verband met video- en audiomateriaal is het handig om gebruik te maken van een koptelefoon, zodat je je medebezoekers niet stoort. Er zijn ook koptelefoons gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in de hal beneden.
  • De app maakt gebruik van Bluetooth, zorg er daarom voor dat Bluetooth aan staat op je smartphone of tablet. De app zal je ook vragen om Bluetooth aan te zetten. Maak je gebruik van een iPhone of iPad? Accepteer dan ‘Locatie voorzieningen’ bij het openen van de app. De app zal hierom vragen.
    Begin door in het menu van de app te kiezen voor ‘Start’, de app zal dan op zoek gaan naar informatie die relevant is voor jouw locatie in het museum.  
    Veel plezier!
    De app is gemaakt met het Tapart iBeacon platform voor musea van de Groningse ontwikkelaar Tapme Media.