Muziekvideo’s en jamsessie in het Groninger Museum tijdens Eurosonic/Noorderslag

11 t/m 14 januari 2017

-

Datum: 14 januari 2017 |

Het Groninger Museum vertoont vier exclusief voor het museum gemaakte muziekvideo’s en sluit hiermee aan bij Eurosonic/Noorderslag. 

De Nederlandse band Ode to the Quiet liet zich inspireren door de vaas Simirone van Alessandro Mendini (hoofdarchitect van het Groninger Museum) en maakten daar een song en een video van. Louise Jordan (UK) bezong dit voorjaar de door Isaac Israëls geportretteerde Aletta Jacobs. De band House of Cosy Cushions (NL, IR) is geen onbekende van het museum, zij traden onlangs op in het Coop Himmelb(l)aupaviljoen. De Portugese groep Vaarwell (PO) was onder de indruk van het Starckpaviljoen en ook zij laten dit zien in een video. De video's zijn te zien tot en met zondag 15 januari 2017 in het auditorium. 

Jamsessie
Zelf muziek maken? Kom met je akoestische instrument op zaterdag 14 januari van 12.00 - 16.30 uur naar het atelier van het Groninger Museum. De museumentree is voor jongeren van 16-18 jaar gratis, net als de jamsessie zelf, dus vrije inloop! De muzikale middag wordt georganiseerd door Hille, één van de jonge ateliermedewerkers. Bekijk hier het Facebookevent.

  • De Portugese band Vaarwell
  • Ode to be Quiet foto: Sanne Lagerberg