Adres & Bereikbaarheid

Bezoekadres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Openbaar vervoer
Het museum ligt tegenover het Bus- en Centraal Station van Groningen.
Bekijk hier de actuele verkeerssituatie in en om Groningen
Komt u met de trein? Bekijk hier de actuele reisinformatie van de NS.

Per auto
Volg A7 of A28 (via Zwolle) en vanaf het Europaplein de bordjes richting het centrum. De ANWB Routeplanner is handig om uw reis verder uit te stippelen.

Parkeren 
Volg de P-route en kies een parkeergarage van de gemeente of een parkeergarage van Qpark. Op borden langs de P-route wordt digitaal aangegeven of er nog plaatsen vrij zijn ("vol / vrij"). Mocht de parkeergarage vol zijn, vervolg dan de parkeerroute naar de volgende gelegenheid.

Als u langer in het centrum van Groningen wilt blijven is het handiger en goedkoper om uw auto aan de stadsrand te parkeren en de P+R Citybus naar hartje stad te nemen. Als u de stad nadert, wordt u met borden naar het dichtsbijzijnde P+R Citybusterrein geleid. 
Wilt u graag dichtbij het museum parkeren, dan raden wij u aan om de parkeergarage Q-Park Museum Centrum (Herepoortenmolendrift 2, 9711 DG Groningen) te gebruiken.

Let op: wilt u toch op de Ubbo Emmiussingel naast het museum parkeren, houd er dan rekening mee dat er op zondag van 12.00 tot 17.00 uur parkeergeld betaald moet worden voor een maximale parkeerduur van 1 uur. Als u met de parkeerapp betaalt, is dit niet altijd duidelijk.  

Speciale parkeerplaatsen
Automobilisten met een gehandicaptenkaart mogen parkeren op de twee parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel.

Overnachten in Groningen
Bekijk de overnachtingsmogelijkheden op de website van Marketing Groningen.