Adres & Bereikbaarheid

Bezoekadres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Openbaar vervoer
Het museum ligt tegenover het Bus- en Centraal Station van Groningen.
Komt u met de trein? Bekijk hier de actuele reisinformatie van de NS.
Flixbus biedt een goedkope busreis aan vanuit onder andere Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Hengelo, Arnhem en Enschede naar Groningen. Klik hier voor meer informatie.

Per auto
Volg A7 of A28 (via Zwolle) en vanaf het Europaplein de bordjes richting het centrum. Volg de P-route en parkeer in het centrum. Op borden langs de P-route wordt digitaal aangegeven of er nog plaatsen vrij zijn ("vol / vrij"). Mocht de parkeergarage vol zijn, vervolg dan de parkeerroute naar de volgende gelegenheid.

Als u langer in het centrum van Groningen wilt blijven is het handiger en goedkoper om uw auto aan de stadsrand te parkeren en de P+R Citybus naar hartje stad te nemen. Als u de stad nadert, wordt u met borden naar het dichtsbijzijnde P+R Citybusterrein geleid. De ANWB Routeplanner is handig om uw reis verder uit te stippelen.
Let op: wilt u toch op de Ubbo Emmiussingel naast het museum parkeren, houdt er dan rekening mee dat er op zondag van 12.00 tot 17.00 uur parkeergeld betaald moet worden voor een maximale parkeerduur van 1 uur. Als u met de parkeerapp betaalt, is dit niet altijd duidelijk.  

Speciale parkeerplaatsen
Automobilisten met een gehandicaptenkaart mogen parkeren op de twee parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel.

Parkeren in parkeergarage Q-Park Museum Centrum
Wilt u graag dichtbij het museum en voordelig parkeren dan raden wij u aan om de parkeergarage Q-Park Museum Centrum (ter hoogte van het Zuiderdiep) te gebruiken.

Adres: Herepoortenmolendrift 2, 9711 DG, Groningen 
Telefoon: 0900-4466880

In het museum kunt u vervolgens, op vertoon van uw entreekaart, een Museum Uitrijkaart kopen. Voor € 10,50 kunt u dan 5 uur parkeren (de Uitrijkaart geldt alleen voor de genoemde parkeergarage en alleen op de dag van het museumbezoek).

Let op: Ook voor de verkoop van de uitrijkaart geldt dat de kassa van het Groninger Museum om 16.45 uur sluit. Groepen die een arrangement hebben geboekt kunnen bij hun boeking doorgeven of ze gebruik willen maken van de museumuitrijkaart. Deze worden na afloop per factuur in rekening gebracht en kunnen niet individueel worden afgerekend.

Overnachten in Groningen
Bekijk de overnachtingsmogelijkheden op de site van Marketing Groningen.