Romantische schilderkunst, nog steeds een guilty pleasure? Maarten van Rossem

13 apil 2018

• Maarten van Rossem, foto: Juliette Polak en Fleur Koning

Ooit was Koekoek burgermanskunst. Wellicht is dat niet meer zo, maar wie nu „romantisch” zou schilderen is nog steeds verdacht
Maarten van Rossem geeft vrijdagavond 13 april zijn visie op Romantische schilderkunst.

Prof. Dr Maarten van Rossum voltooide na de lagere school het gymnasium B in Wageningen. Hij studeerde daarna geschiedenis in Utrecht, waarna hij vertrok voor een verblijf aan het ‘Institut für Europäische Geschichte' in Mainz. Vanaf 1971 was hij wetenschappelijk medewerker bij het ‘Instituut voor Geschiedenis’ van de Universiteit Utrecht. Van Rossem is daarnaast geen onbekende op de televisie. Zo is hij vaak te zien (geweest) bij Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door. Hij vertelt deze avond over het Romantische gedachtegoed.

Geniet op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Romantiek in het Noorden van muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium onder het genot van een romantische cocktail en van een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek.

Programma
19.00 uur: muziek door studenten Prins Claus Conservatorium & romantische cocktails;
19.30 uur: lezing / voordracht
20.15 uur: bezichting tentoonstelling op eigen gelegenheid
22.00 uur: einde
Kosten: €25 (geen Museumkaart-, BankGiro Loterij VIPkaart- of andere kortingen mogelijk).