Sateliettentoonstelling in het UMCG: Beelden van Buiten

13 juni 2018 t/m 30 september 2018

In Universitair Medisch Centrum Groningen is de expositiereeks Beelden van Buiten te zien, georganiseerd door UMCG Kunstzaken en het Groninger Museum. De keus van het museum om in het jubileumjaar van De Ploeg ook in het UMCG aandacht te besteden aan deze Groninger kunstgenootschap was snel gemaakt. En wat is er toepasselijker om dan daadwerkelijk te kiezen voor ‘beelden van buiten’: stadsgezichten en landschappen waarin de Ploegschilders hun directe leefomgeving hebben vastgelegd. Dat de werken die in het UMCG te zien zijn niet in Avant-garde in Groningen zijn opgenomen, zegt overigens niets over de kwaliteit ervan: de kleine selectie bevat een aantal iconische De Ploeg schilderijen van Wiegers, Dijkstra, Altink, Werkman en Martens.

Het kunstgenootschap Thomassen à Thuessink (TÀT) organiseert tentoonstellingen, educatieve projecten en andere publieksactiviteiten waarin kunst, gezondheidszorg, wetenschap en de actualiteit elkaar raken. Het is een samenwerkingsverband van Academie Minerva, het Groninger Museum, het Drents Museum, Kunstruimte Wagemans en het UMCG.

UMCG, Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen