Susan Smit over De Romantiek, spiritualiteit en schoonheid

23 maart 2018

  • Susan Smit - foto: Paul de Graaf

Susan draagt voor uit eigen werk en vertelt over haar schrijverschap en opvatting van de belangrijkste taken van literatuur: contemplatie en sublimatie. Dat wat ooit donker, schaamtevol en verborgen was kan zich in het licht verheffen tot iets waardigs. Iets met een bepaalde schoonheid. Het is opgediept uit het diepst van de ziel, in het licht gehouden, met creatieve krachten een paar slagen gedraaid en getransformeerd tot kunst. In de Romantiek is het innerlijk van de kunstenaar een onderwerp. Het gaat over zoeken naar je plek in de wereld of zelfs in de kosmos. Literatuur gaat uiteindelijk, net als alle kunstvormen, over wat het betekent om mens te zijn. Daarnaast zal ze ingaan op hoe de natuur en de seizoenen in haar werk dienen als inspiratiebron en symbool, in plaats van als decor. 

Susan Smit is een Nederlandse schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Op haar zesentwintigste studeerde ze af in Culturele Studies, met als hoofdvak Nederlandse Taal- en Letterkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. 

Geniet op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Romantiek in het Noorden van muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium onder het genot van een romantische cocktail en van een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek.

Programma
19.00 uur: muziek door studenten Prins Claus Conservatorium & romantische cocktails;
19.30 uur: lezing / voordracht
20.15 uur: bezichtiging tentoonstelling op eigen gelegenheid
22.00 uur: einde 
Kosten: €25 (geen Museumkaart-, BankGiro Loterij VIPkaart- of andere kortingen mogelijk). Tickets zijn online te koop of overdag aan de kassa. Tickets zijn op de dag zelf tussen 16.45 en 19 uur niet aan de deur te koop.