"Wat vind jij?" - Serie minidocumentaires

De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner

"Wat vind jij?" Een serie waarbij wij niet nieuwsgierig zijn naar historische kennis of naar de visie op de kunst. Wat we wel wilden weten was bijvoorbeeld: wat is jouw eerste indruk van deze schilderijen en heb je iets met landschappen? Kijk door de ogen van Iris (23), Hans (84) en Fabian (41) naar de dramatische landschapsschilderijen in de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner, die t/m 6 mei 2018 te zien is in het Groninger Museum.

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner. Van 9-12-2017 tot en met 6-5-2018.

De Romantiek in het Noorden is de eerste grensoverschrijdende tentoonstelling van landschapschilderkunst uit Noord-Europa. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. Laat je verrassen door de prachtige schilderijen uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië, van kunstenaars als J.M.W. Turner en Caspar David Friedrich.

'Wat vind jij?’ Dat vroegen vroegen wij zeven bezoekers van de tentoonstelling ‘De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner’, want kunst krijgt pas echt betekenis als je erover denkt en praat. Kijk door de ogen van Annemarie, Fabian, Hans, Iris, Isabelle, Mohamad en Timme en beoordeel dan hoe jij zelf kunst meestal beleeft.