Exclusieve kunstreis Groninger Museum

5 tot en met 9 april 2018

Stap in de voetsporen van de schilders van de Romantiek en reis met het Groninger Museum naar het Rijngebied, waar u verrast wordt door de prachtige natuur die de romantische kunstenaars zo inspireerde. Tijdens deze unieke reis in een klein gezelschap bezoekt u prachtige musea, kloosters, natuurgebieden en de beroemde romantische legende de Loreley. U wordt ontvangen door museumdirecteuren of stafmedewerkers, krijgt een kijkje achter de schermen en dineert op bijzondere en historische plekken. U overnacht in uitstekende hotels, passend bij de sfeer van de Romantiek. De reis wordt begeleid door de ervaren reisleider en museumdocent Christine van der Cingel van het Groninger Museum.

Programma van dag tot dag
Dag 1: donderdag 5 april
We vertrekken in de ochtend vanaf het Groninger Museum per luxe touringcar naar het B.C. Koekkoek-Huis in Kleef. Barend Cornelis Koekkoek is één van de belangrijkste Nederlandse schilders van de Romantiek. Vervolgens gaan we naar één van de grote kunstmusea in Duitsland, het Wallraf-Richartz-Museum in Keulen. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, leidt ons door de zaal met werken van 19e eeuwse schilders waaronder Caspar David Friedrich. Blühm was van 2005 tot 2012 directeur van dit museum.

Dag 2: vrijdag 6 april
Op dag twee bezoeken we de berg Drachenfels, één van de hoogtepunten van de Rijnromantiek. Tal van schilders hebben de berg geschilderd, waaronder J.M.W. Turner. Nadat we van het panoramische uitzicht genoten hebben, vertrekken we de Apollinariskerk en Bahnhof Rolandseck in Remagen. Dit stationsgebouw, ontworpen in Rijnlandse Romantische stijl, was een verzamelplaats voor beroemde musici, schrijvers, schilders en beeldhouwers uit de hele wereld. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Arp Museum, ontworpen door de beroemde architect Richard Meier.

Dag 3: zaterdag 7 april
De derde dag staat in het teken van de Romantische Rijn met een boottocht van Koblenz naar Bingen am Rhein. Dit schitterende gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om de prachtige natuur, romantische dorpen, kastelen, ruïnes en de volksverhalen.
Uiteraard ontbreekt de legende
Loreley niet.

Dag 4: zondag 8 april
Op dag 4 staat de abdij Maria Lach aan de Laacher See, één van de mooiste kloosters in Duitsland, op het programma. Het uitzicht op het meer en klooster biedt een prachtig Romantisch decor voor de schilderworkshop, gegeven door reisleider en museumdocent Christine van der Cingel (facultatief).

Dag 5: maandag 9 april
Op de vijfde en laatste dag bezoeken we museum Insel Hombroich in Holzheim, een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst, dat bestaat uit verschillende tentoonstellingsgebouwen in een parkachtig landschap.

Deze 5-daagse kunstreis is 
€ 798 per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer 1-persoonskamer toeslag € 195 per persoon De bovenstaande reissom is geldig bij 25 personen.

Inbegrepen: - Busreis per SRC-first class-touringcar via opstapplaats Groningen - Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een douche en een toilet - Verzorging op basis van logies en ontbijt - Diner in de Bistro van Bahnhof Rolandseck (3-gangen, exclusief dranken)  - Boottocht Koblenz – Bingen - Persoonlijke toelichting op 5 en 6 april door Andreas Blühm, directeur Groninger Museum - Inhoudelijke reisbegeleiding door museumdocent Christien van der Cingel  - Schilderworkshop over De Romantiek  - De excursies zoals omschreven - Audiosysteem. 

Niet inbegrepen: - Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijd - Entreegelden - Eventuele lokale gidsen - Fooien - Administratie kosten € 20 per adres - Reis- en/of annuleringsverzekering - Verplichte bijdrage aan het Calamiteitenfonds, € 2,50 per adres. 

Optioneel: - Diner op dag 4 in het hotel in Maria Laach € 42 per persoon (3-gangen diner, exclusief dranken).

U kunt zich hier voor de reis aanmelden

Heeft u vragen over het programma van de reis? Neem dan contact op met Ademiek Gerritsma (agerritsma@groningermuseum.nl). Voor meer informatie over de reis en de aanmelding kunt u contact opnemen met SRC Reizen.