Musea in gebaren

Rondleidingen met NGB vanaf zaterdag 2 juni 2018

Op zoek naar een rondleiding in gebarentaal? Dit kan in het Groninger Museum bij de tentoonstelling 'De Ploeg. Avant-garde in Groningen 1918-1928'.
De rondleiding op zaterdag begint om 14 en duurt tot 15 uur en bestaat uit een groep van maximaal 12 personen. De rondleiding is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Wanneer

- 7 juli 2018
- 4 augustus 2018 (deze rondleiding is ook voor horende familieleden)
- 1 september 2018
- 6 oktober 2018 
- 3 november 2018 (deze rondleiding is ook voor horende familieleden)

Prijs
€ 4 per persoon (excl. entree)

Aanmelden
Aanmelden voor een rondleiding kan via boekingen@groningermuseum.nl 


Waarom doet het Groninger Museum mee aan Musea in Gebaren?
We willen dat het museum toegankelijk is voor iedereen en dat veel verschillende mensen kunnen deelnemen in de activiteiten. Daarom organiseren we tentoonstellingen en evenementen voor zo veel mogelijk leeftijdsgroepen en communiceren we in het museum in drie talen: Nedelands, Engels en Duits. Nu is daar ook NGT bij gekomen! 

Waarom is het Groninger Museum leuk voor doven en slechthorenden om te bezoeken? 
Door de grote afwisseling in tentoonstellingen – van archeologie tot hedendaagse kunst en van keramiek tot mode en design  - is het Groninger Museum geschikt voor veel verschillende mensen. Niet ieder mens bereik je op dezelfde manier. Met de tolken van Musea in Gebaren zijn de tentoonstellingen nu veel toegankelijker voor juist die slechthorenden en doven die van kunst, musea en rondleidingen houden. 

Wat weet niet iedereen over het Groninger Museum? 
Dat de zeer gevarieerde museumcollectie vol met geheimen en nog niet vertelde verhalen zit! Ook het museumgebouw heeft veel ‘wist je datjes’. 
Tijdens een rondleiding in gebaren (NGT) vertellen we je er graag alles over. 

Musea in gebaren
Dit programma komt voort uit Musea in gebaren. Musea in Gebaren wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), het Revalidatiefonds en het VSBfonds. Musea in Gebaren is een initiatief van Wat Telt! en Foam Fotografiemuseum Amsterdam.

Blijf op de hoogte van het project en volg de Facebookpagina Musea in Gebaren