Gratis Audiotour

Gratis Audiotour

Doe bij de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden, De Collectie en De wereld in Huis de gratis audiotour met mooie achtergrondverhalen voor volwassenen en kinderen. 

De Romantiek in het Noorden (NL/ENG/DU)
Laat je verrassen door de ruim 95 prachtige werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië, in dit eerste internationale overzicht van landschapschilderkunst uit de Romantiek in Noord-Europa. Dramatische landschappen met woeste zeeën, imposante bergen en vulkaanuitbarstingen wisselen elkaar af met stille maannachten en serene velden waar de eenzame passant tot rust komt. In de audiotour vertellen we je meer over de belangrijkste werken. 
In de Kids-audiotour, worden de verhalen bij de schilderijen door de kinderen van de JuniorClub verteld. Volg hiervoor de speciale nummers in de audiotour. 

De Collectie van het Groninger Museum (NL/ENG/DU)

De wereld in huis (NL)
Leer meer over het design van Philippe Starck en het porselein in de tentoonstelling De Wereld in Huis. Bekijk authentieke opnames van het opduiken van het porselein van de Geldermalsen. Beluister de song Naturligt van de Portugese indieband Vaarwell, dat zij schreven als soundtrack bij de porseleincollectie. Ook het eigentijdse videokunstwerk van de Chinese designer Tian Yun vind je op de audiotour.  

Leuk voor kinderen is het door de JuniorClub ingesproken hoorspel over de handelsreis naar Batavia, bij de grote wereldbol in de porseleintentoonstelling.

Museumgebouw 
Kom alles te weten over de vormgeving van het Groninger Museumgebouw en de architecten. 

  • Foto: Siese Veenstra
  • Foto: Siese Veenstra
  • Info Center. Ontwerp: Jaime Hayon. Foto: Hesmerg 201