Gratis toegang voor kinderen, jongeren en studenten

Ga je in Groningen naar school of ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je nu naar het Groninger museum wanneer je maar wil! Het Groninger Museum is toegankelijk voor alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en studenten die Groningen een mbo-, hbo- of universitaire studie volgen.

Wat is er allemaal te zien? Er zijn veel leuke tentoonstellingen interessant zijn voor jongeren. Zo heb je bijvoorbeeld de tentoonstelling Nieuwe Wilden met schilderijen die in de ruige Berlijnse punkscene in de jaren ’80 zijn ontstaan. Door de heftige onderwerpen springen de schilderijen bijna uit hun lijst. Vind je beelden net wat leuker dan schilderijen? Dan is de tentoonstelling van Joost van der Toorn Something to believe in een echte aanrader! Van der Toorn is een beeldhouwer die in zijn werk seks, religie en geweld combineert met humor en ironie. Deze combinatie leidt tot excentrieke en erg grappige sculpturen. Andy Warhol is vast een naam die je eerder hebt gehoord. In zijn zeefdrukken serie Ladies and Gentleman portretteert hij drag queens uit New York. De serie is onderdeel van een expositie van zeefdrukken uit de jaren ’60. Fotografie, landkaarten, schilderijen, design, porselein en mode: er is genoeg te zien! Dus kom langs, laat je verassen en ontdek dat het Groninger Museum ook voor jongeren hartstikke leuk en interessant is.

Jij hebt nu gratis toegang doordat het Akkoord van Groningen, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool, het UMCG, de provincie Groningen, het Alfa college en het Noorderpoort, dit mogelijk heeft gemaakt.