Inloopatelier in het weekend

Zaterdag en zondag van 12 tot 16:30 uur

- eerstvolgende: 22 september , 23 september , 29 september

Datum: 22 september 2018 |

Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan is ons atelier echt iets voor jou! Elke zaterdag en zondag kun je hier namelijk de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met een scala aan verschillende materialen in het atelier! Vrij entree. Aanmelden is niet nodig. Kinderen onder de 14 jaar alleen onder begeleiding van ouders of verzorgers.

Doe het zelf in het atelier 
In de vormgeving van het atelier, ontworpen door Jaime Hayon, vind je verwijzingen naar de jungle. Dat zie je terugkomen in de maskerachtige motieven en in de grote werktafel die eruit ziet als een slang. Je kunt hier naar hartenlust zelf creatief zijn en gebruikmaken van allerlei materialen. Het atelier biedt op weekdagen ruimte voor scholen. In het weekend worden er inloopateliers georganiseerd en zijn alle bezoekers welkom tussen 12.00 en 16.30 uur. Het atelier wordt daarnaast gebruikt voor bijzondere ontvangsten, presentaties, lezingen en kleinschalige optredens.

Stopmotion decor bouwen zoals LaChapelle
Het is mogelijk om een klein decor te bouwen, net zoals David LaChapelle doet voor zijn foto's. Binnen een aanwezige stellage krijgen kinderen (in groepjes) de mogelijkheid om voorwerpen te plaatsen, te verplaatsen en te verwijderen. Tijdens het proces maken ze regelmatig een foto met een tablet van het museum. Op het einde worden deze foto's samengevoegd tot een 'making of' fimpje. 

  • Atelier in het Groninger Museum
  • Atelier in het Groninger Museum
  • Atelier in het Groninger Museum
  • De Vouwstenen


Vouwstenen

‘De Vouwstenen’ is een ingenieus bedacht, nieuw, constructiespel, waarbij je constructies bouwt met kartonnen strookjes. Het is een leuke uitdaging voor iedereen - jong, oud, meisjes, jongens - die een beetje fantasie, ruimtelijk inzicht en doorzettingsvermogen hebben. Het is géén blokkendoos, maar een nieuwe uitvinding van de ontwerper/kunstenaar Egbert Pikkemaat, waarmee hij veelvuldig creatieve en kunstzinnige workshops verzorgt op basisscholen in het Noorden van Nederland.  

Met de kartonnen strookjes, die je kunt omvouwen tot vierkante en driehoekige schakels, bouw je onder deskundige leiding van de medewerkers in het museumatelier 3-dimensionale robots, ruimteschepen, kastelen, fantasiedieren, wat jij maar wilt. Je laat je handen en je fantasie het werk maar doen. Met knipselvellen, waarop afbeeldingen staan die te maken hebben met de kunstwerken in het museum en de architectuur van het museumgebouw zelf, of met andere creatieve materialen, kun je het werkstuk een prachtige en fantasievolle uitstraling geven.