Voor Vrienden: Agenda 2016

Activiteitenagenda voor de Vrienden van het Groninger Museum. Vrienden gaan gratis naar deze activiteiten.

Zondag 8 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst 
Om het nieuwe jaar goed in te luiden is er een speciale nieuwjaarsborrel. De bijeenkomst begint om 15.30 (tot 18.30 uur) met medewerking van studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Verwacht in 2017:
Vriendenavond Maarten Baas

22 Februari 2017
Excentrieke en opvallende kunstwerken. Maarten Baas, bekend van bijvoorbeeld het ontwerp en de meubels in het Mendini café, is een van Nederlands invloedrijkste ontwerpers. Een lezing door conservator Sue-an van der Zijpp (max. 120 personen)

Ontstaan Groninger Museum
Maart 2017
Een lezing door Steven Kolsteren (hoofd educatie Groninger Museum) over de ontstaansgeschiedenis van het Groninger Museum. De dag bevat ook een lunch. (max. 40 personen)

Wall House: rondleiding
April 2017Wall House #2 is een uniek gebouw ontworpen door architect John Hejduk. Het bijzondere bouwwerk, gelegen aan de rand van de stad Groningen, kijkt uit over het Hoornsemeer en is een echte eye-catcher. Als vriend van het Groninger Museum kunt u deelnemen aan een rondleiding door dit kunstwerk.  

Word lid 
Als vriend van het Groninger Museum krijgt u veel voordelen. Zo ontvangt u exclusieve uitnodigingen voor previews, activiteiten, excursies, lezingen en korting op entreeprijzen. U krijgt het Groninger Museum Magazine gratis thuis gestuurd en u heeft vrij toegang tot de
Kunsthalle in Emden, het Horst-Janssen Museum te Oldenburg en Kunsthalle Bremen.

Ja, ik word lid

Leden van de VVGM krijgen uitnodigingen voor activiteiten toegestuurd, waarin staat hoe men zich kunt aanmelden. Bij bijeenkomsten van de VVGM kan om uw lidmaatschapspas worden gevraagd.