Voor Vrienden: Agenda 2017

Activiteitenagenda voor de Vrienden van het Groninger Museum. Vrienden gaan gratis naar deze activiteiten.

Verwacht in 2017:
Maarten Baas

22 Februari 2017
Maarten Baas, bekend van bijvoorbeeld het ontwerp en de meubels in het Mendini café, is een van Nederlands invloedrijkste ontwerpers. Hij maakt excentrieke en opvallende kunst- en designwerken. De lezing door conservator Sue-an van der Zijpp zorgt voor verdieping voorafgaand aan het tentoonstellingsbezoek. Maximale deelname is 120 personen. 

Idee en oorsprong van het Groninger Museum gebouw 
1 april 2017 
Een lunchbijeenkomst met lezing door Steven Kolsteren (hoofd educatie Groninger Museum) over de ontstaansgeschiedenis van het Groninger Museum gebouw. Deze bijkomst bevat ook een lunch. Maximale deelname is 40 personen. 

Wall House: inleiding en borrel met muziek 
12 mei 2017 
Wall House #2 is een uniek gebouw ontworpen door architect John Hejduk. Het bijzondere bouwwerk, gelegen aan de rand van de stad Groningen, kijkt uit over het Hoornsemeer en is een echte eye-catcher. We nodigen u als vriend van het Groninger Museum uit voor een klein concert, een inleiding over het gebouw en een borrel. Bij mooi weer gaan we buiten zitten. Maximale deelname is 30 personen. 

Rijk in Groningen 
7 juni 2017 
Conservator en rasverteller Egge Knol zal u tijdens deze vriendenavond meevoeren in het luxe leven van bewoners van de Groningse stadspaleizen en borgen in de 17e en 18e eeuw. 

Ook lid worden? 
Als vriend van het Groninger Museum geniet u veel voordelen. Zo ontvangt u exclusieve uitnodigingen voor previews, activiteiten, excursies, lezingen en korting op entreeprijzen. U krijgt het Groninger Museum Magazine gratis thuisgestuurd en u heeft vrij toegang tot de Kunsthalle in Emden, het Horst-Janssen Museum te Oldenburg en Kunsthalle Bremen. 

Ja, ik word lid 

Leden van de VVGM krijgen uitnodigingen voor activiteiten toegestuurd, waarin staat hoe u zich kunt aanmelden. Neem naar bijeenkomsten van de VVGM  uw lidmaatschapspas mee.